Thaise Yoga Massage

Een Thaise massage wordt soms ook wel yoga voor luie mensen genoemd: je doet niks maar toch voelt je lijf alsof je een serieuze inspanning hebt geleverd. Behalve het kneden en duwen, vouw ik je als het ware soms in een bepaalde yogaposities voor een juiste strekking. Tijdens de massage heb ik daarom ook aandacht voor je ademhaling en ondanks dat er veel gebeurt in en met je lichaam, zal dit aanvoelen als een ontspannende ervaring.

Een Thaise yogamassage is een vorm van drukpuntenmassage. Deze is vergelijkbaar met acupunctuur maar ik gebruik druk in plaats van naalden. Op die manier verbeter ik de energiedoorstroming in je lichaam. Een yogamassage is vraag-gestuurd. Het kan zijn dat je alleen voor de ontspanning gaat, maar soms heb je juist ergens last van, bijvoorbeeld je rug of nek. Dan leg ik daar de nadruk op. In elk geval kan een massage helpen om je flexibeler te worden maar ook om blokkades in je lijf of energie op te lossen. Een dergelijke massage kan daarnaast een goede ondersteuning zijn bij andere trainingen.

In tegenstelling tot vele andere massages is deze volledig gekleed. Het is daarom handig om comfortabele kleding te dragen. Een massage duurt een uur en vindt plaats in mijn yogastudio, aan de rand van Meerstad tussen Groningen en Harkstede.

Als je eenmaal een Thaise yogamassage hebt gehad, wil je nooit meer anders. Maak dus gauw je eerste afspraak.